mandag 30. april 2012

Jersey-luer





Lue til dukke og dukkens eier

Mens lillegutt sov søtt et par timer i vogna, fikk jeg benyttet sjansen til å sy noen luer av jerseystoff. Faktisk har jeg ikke gjort dette før - ja bortsett fra et forsøk for et par uker siden, som bare ble tull av en eller annen grunn (vanskelig å skjønne nå hvorfor jeg ikke fikk det til forrige gang, det er jo så enkelt!)

Da storpia i huset fylte seks år for et par dager siden, var hun så heldig å få en slik lue sydd av en god venninne av meg. Det inspirerte meg til å prøve nok en gang, så jeg leita frem ei utrolig bra oppskrift jeg har gjemt på pinterest: Se hvordan Fargebarn syr luer her. Når du først har lært deg hvordan, er det som å sykle - da kan du det. Og luer, det går utrolig raskt å sy!

While my sweet boy was taking a nap, I spent the time well and sewed a couple of hats. I'm so surprised of how easy it is once you've learned how to do it. I followed Fargebarn's DIY. (In case you wondered: the tiny hat is for my daugher's doll )

onsdag 25. april 2012

Blått i blått













I helga har vi hatt navnefest for minstemann, og lite tid til blogging. Kreativitet på mange plan har det imidlertid vært tid til, som pynting av bord, kakebaking og faktisk rakk jeg å strikke to par babysokker innimellom slagene. Ikke verst!

Til dagen bakte jeg en sjokoladekake som jeg fant oppskriften på her. Med litt tilpasninger ble den ganske så bra (brukte kvikklunsj-sjokolade istedet for KitKat, og sølvperler istedet for Smarties), om enn kanskje litt mer skjev og ikke så billedpen som originalen - men den smakte godt da.

To par babysokker strikket i helgens farge. Det ene paret er til minstemann, det andre paret har fått hekla blonder i hvitt til pynt og er til en liten frøken som fyller år i mai. Kanskje litt sent å strikke ullsokker, tenker du? Vel, ikke nord for polarsirkelen. Og den lille frøkna som skal få blå sokker i gave er av typen som alltid småfryser på føttene. Håper de varmer :)

fredag 13. april 2012

Den kuleste kjolen




                         


Den kuleste kjolen hadde jeg som liten. Herlig fargekombinasjon, herlig form på kjolen. Og så med en sånn type krave som jeg er helt vill etter for tiden! Hadde jeg hatt en jentebaby skulle hun ha brukt den hveeer dag - ja, for det er en skikkelig hverdagskjole. Nåja, kanskje ikke hver dag da.....

I had the coolest dress as a little girl. Love the colors and the shape of it - and of course the collar. Luckily we are now reunited again.


Lille meg en gang i 1981-82

mandag 9. april 2012

På pinnene





Utrolig vanskelig å få frem rett fargenyanse. Egentlig er garnet lysere enn disse bildene viser. 

Litt strikking har det blitt i påsken. Her er en oppdatering på hva som finnes på mine pinner for tiden. Jeg holder på med en jakke som skal bli til storpia. Før påske var jeg på nærmeste garnbutikk og fant et skikkelig fint garn - eller egentlig var det fargen på det som fanget meg først; en slags lyseblå/dueblå som jeg så for meg kunne bli en fin jakke. Dessverre har jeg ikke klart å få frem rett nyanse på bildene, fargen er lysere i virkeligheten. Garnet er Alpaka premium fra Schachenmayr.

Denne gangen har jeg kastet meg ut i det og strikker etter eget mønster - eller egentlig etter eget hode, mønsteret er forsåvidt ikke laget enda, men skrives ned etterhvert som jeg strikker. En idé om hvordan det endelige resultatet skal se ut har jeg likevel. Jakken skal bli ganske enkel, med detaljer i perlestrikk og ellers rettstrikk. Jakken skal strikkes med raglanfelling. 

Så gjenstår det å se om jeg kommer i mål, og i hvilken stand den ferdige jakken blir. Foreløpig ser det fint ut. Går greit når man har mottakeren tilgjengelig for hyppige målinger. Men det tar litt ekstra tid å strikke uten mønster.

Ferdig resultat skrytes av etterhvert...når jeg har fått kjøpt inn flere nøster (som jeg selvsagt gikk tom for midt i påska :)

Hvor mange nøster pleier dere å kjøpe forresten? Hvis dere ser et fint garn som dere må ha, men ikke har tiltenkt et prosjekt til det enda? Det der er et evig spørsmål for meg. Man vil jo ikke slippe opp for garn hvis man er begynt på et fint prosjekt, og kanskje risikere at hele garnet ikke er å få tak i lenger......

I'm currently knitting a jacket for my daughter, using my own pattern. I'm excited to see the finished result. Love the yarn Alpaka Premium from Schachenmayr.

mandag 2. april 2012

Min gamle gule lekekasse fra IKEA










For et par uker siden var jeg på besøk hos mine foreldre - som fortsatt bor i mitt barndomshjem. Selv om de i det siste har hatt litt av en opprydding fra kjeller til loft, fant jeg heldigvis fine saker å dra med meg hjem igjen (til vår fravokste leilighet med altfor liten plass, sukk!) Denne gangen fikk min kjære, søte gule lekekasse fra IKEA bli med meg hjem. Et skikkelig kupp - tenk at jeg hadde en sånn fin kasse med hjul på når jeg var liten! Og fargen er skikkelig tøff! 

Jeg har mange ideer om hva denne kan brukes til. Alt fra oppbevaring av glossy bo-og interiørmagasiner til bøker til vinyl (ja hvor har jeg nå de hen?) - alle sånne fine se-bra-ut-saker. Inntil videre brukes den til oppbevaring av....ja, leker! Lillegutt har overtatt den, og elsker å grave ut leker av den, snu den på hodet, og ikke minst sitte i den og bruke den som bil. 

Hvem skulle tenkt at IKEA kunne bli retro, forresten? 

This box from IKEA used to be my old toy storage. Luckily I found it again, and I can keep on using it as a storage for my baby's toys. Love the color and the design. Who would have thought that IKEA would be retro one day?